Ászka.hu

Ászka.hu logó

Ászka.hu

Pára átmenet.

A tökéletes páratartalom kulcsa!

Tartalomjegyzék

Az ászkák számára elengedhetetlen a tökéletes páratartalom. Azonban ezt a gyakorlatban megvalósítani nagyon nehézkes lehet. Éppen ezért ebben a rövid cikkben megosztunk veletek egy trükköt, amivel sokkal egyszerűbben tarthatod az ászkáid és biztosíthatod nekik a számukra megfelelő páratartalmat.

Pára átmenet

Sphagnum moha, az ászkatartók legjobb barátja.

A sphagnum moha a terrarisztikában egy régóta használt mohaféle. Miért? Mert különleges képességei közé tartozik az, hogy a vizet tökéletesen felszívja és azt szépen lassan, folyamatosan párologtatja vissza a levegőbe. Ennek köszönhetően ászkáinkat sokáig hagyhatjuk párásítás és nedvesítés nélkül. Bónusz, hogy természetes, elő növény, illetve az ászkák előszeretettel bújnak el benne.

A tökéletes pára átmenet.

Ennek az elvnek az alapja az, hogy a mohát a tárolónk egyik oldalához tesszük, a tároló falához. Ezek után, csak a mohát nedvesítjük. Ezáltal a tároló egyik fele párás és nedves lesz, míg a másik száraz. Az ászka nem hülye állat, tudja, hogy hol érzi jól magát. Ászkáink mindig a számukra megfelelően nedves helyre fognak menni. Ha túl nedves nekik a mohás oldal, akkor a tároló közepén/szárazabbik felén fognak elhelyezkedni sűrűbben. Így mind a kicsit szárazabb és a nedvességet kedvelő ászkák számára is kedvezünk.

Szeretnél több ászkás tartalmat látni?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy hamarabb hozzáférhess a legújabb cikkeinkhez, illetve olyan tartalomhoz férhess hozzá, amihez mások nem tudnak!